اعتماد به نفس در کودکان

اعتماد به نفس در کودکان می تواند نوعی سکوی پرتاب برای آنان شود . چرا که داشتن اعتماد به نفس در کل باعث نزدیک شدن به موفقیت می شود منتها اعتماد به نفس در کودکان ، تاثیر بیشتری دارد و چه بهتر که از کودکی روی آن ها تمرکز شود .

 

باید توجه داشته باشیم ، برای اینکه اعتماد به نفس کودکان افزایش یابد ، باید خود والدین نیز دارای اعتماد به نفس بالایی باشند و قبل از پرداختن به کودکان ، باید به افزایش اعتماد به نفس والدین پرداخت . حال در ادامه به روش هایی که موجب افزایش اعتماد به نفس در کودکان و البته والدین می شود ، اشاره خواهیم کرد .

 

نقش خود شناسی در اعتماد به نفس کودکان و والدین

 

خود شناسی یعنی ما درباره خود چه فکری می کنیم و البته رفتار های ما به این وابسته است که من چه احساسی نسبت به خود داریم .

خود شناسی شامل همه تصوراتی از خودمان است ؛ نظیر اینکه چه می کنیم یا چه نمی کنیم ، چه کسی هستیم و هدفمان چیست . در واقع همه آن چیز هایی که شخصیت ما را با دیگران متفاوت می کند . افرادی که خودشناسی درستی از خود دارند ، معتقدند که با ارزش اند و البته به اندازه دیگران نیز ارزشمند هستند و قادر به انجام همه کار ها به صورت منطقی و درست هستند . ولی کسانی خود شناسی درستی از خود ندارند احساس می کنند که هیچ کاری را نمی توانند به درستی انجام دهند و به اندازه کافی خوب و ارزشمند نیستند .

اعتماد به نفس در کودکان

خود شناسی ما در طول زندگی و البته از دوران کودکی ما شروع می شود . ما از تایید شدن از طرف افرادی که برای مان مهم هستند ( نظیر والدین و خانواده ) پی می بریم که موجودی ارزشمند هستیم یا خیر . بنابراین این موضوع می تواند تاثیر زیادی در اعتماد به نفس در کودکان شود .

آنچه والدین درباره خود به عنوان انسان و آنچه فرزندانشان درباره خود چه فکری می کند ، می تواند بر اعتماد به نفس در کودکان تاثیر زیادی داشته باشد .

بر فرض مثال خانواده را در نظر می گیریم که زیاد درباره خود فکر نمی کنند در واقع والدین و فرزندانشان اعتماد به نفس و عزت نفس پایینی دارند و خود را قبول ندارند . اما بعضی روز ها که بهتر از روز های دیگر است و اوضاع به خوبی پیش می رود ، والدین احساس بهتری در مورد خود پیدا می کنند و اتفاقا همین حس نیز به کودکان نیز منتقل می شود . این موضوع نشان دهنده این است اعتماد به نفس والدین می توانند تاثیر در اعتماد به نفس در کودکان خود شوند .

در ادامه به روش هایی را مرور خواهیم کرد که عزت نفس و اعتماد به نفس خود را به گونه ای شکل دهید که خود شناسی درستی از خود داشته باشید . توجه داشته باشید که رفتار های ما ، تحت تاثیر احساس ما نسبت به خودمان است و همین موضوع بر نوع رفتار ما با فرزندان خود موثر است . بنابراین اگر احساس خوبی از خود داشته باشیم ، از طریق رفتاری که بر فرزندان خود داریم ، می توانیم این احساس را بر فرندان خود نیز انتقال دهیم تا اعتماد به نفس در کودکان مان افزایش یابد.

کار این مقاله به دو بخش تقسیم شده که بخشی از آن در مورد افزایش اعتماد به نفس در والدین و بخشی از آن نیز در مورد افزایش اعتماد به نفس در کودکان می باشد . ولی به طور کلی هر دو بخش برای والدین و کودکان می تواند موثر واقع شود .

 

پایه ریزی اعتماد به نفس در والدین

بگذارید روی احساسی که والدین نسبت به خود دارند ، شروع کنیم . پس می توانیم به چیزی بپردازیم که به والدین کمک می کند تا تفکر مثبت تری نسبت به خود داشته باشند .

 

افزایش تفکرات مثبت در والدین نسبت به خودشان

اعتماد به نفس در کودکان

این نکته مهمی است که سعی کنید علی رغم آنچه پیرامون شما می گذرد ، به گونه ای مثبت در مورد خودتان فکر کنید . شما باید به خود احترام بگذارید و قبول داشته باشید که فردی اثر گذار هستید . گاهی اوقات این نوع فکر کردن کار مشکلی است . در واقع ، بسیاری از مردم اصلا تامل و تفکر در مورد خود را مشکل می دانند ، مگر اینکه کمبود و نقصی در خود بیابند.

اجازه بدهید با دریافتن شیوه تفکر شما در مورد خودتان شروع کنیم . سعی کنید فهرستی از تمام توانایی هایتان و آنچه در خود ارزشمند می دانید تهیه کنید . مانند صبر و شکیبایی ، حس شوخ طبعی و یا مهربانیتان و … .

احتمالا این کار برایتان مشکل است . گاهی اوقات که ما این تمرین را با دیگران انجام می دهیم ، نمی توانند هیچ نکته مثبتی در باره خودشان بگویند . اگر من از شما می خواستم تا فهرستی از تمام نکات منفی تان تهیه کنید ، احتمالا می توانستید یک صفحه پر کنید . اگر مثبت فکر کردن نسبت به خودتان خیلی مشکل است از همسر یا یکی از دوستان خود بخواهید تا نکات مثبت شما را بازگو کند .

روی فهرست توانایی های خود کار کنید. با گذشت زمان قادر خواهید بود نکات بیشتری را به این فهرست اضافه کنید و نسبت به خودتان مثبت اندیش تر و مطمئن تر خواهید شد.

ما اغلب اوقات اجازه می دهیم که اتفاقات روزمره بر احساس ما درباره خودمان تاثیر بگذارد . برخی امور به خوبی پیش نمی رود و ما احساس می کنیم که نا توان و ضعیفیم ، ولی وقتی امور به خوبی پیش می رود احساس خوبی نسبت به خود داریم و اعتماد به نفس بیشتری کسب می کنیم . اغلب اوقات اتفاقات روزمره اهمیت نا چیزی در تعیین هویت شما دارد و نباید از آن به عنوان معیار سنجش خود استفاده کنیم .